Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

donderdag 18 april 2013

RO-dag 3 en 4: 17+18 april - Geen internet meer ... op weg naar Dracula!

Gisteren is het stil geweest vanuit Roemeniƫ. Meneer Janssens had en heeft nog steeds geen internet. We doen het dus maar even met de tekst van zijn SMS-jes:
18 april: 13 uur 58 Gisteren 5 uur in bus van Puiesti naar Brasnov. Vandaag Dracula. Cultuur snuiven.
18 april 16:43 Helaas geen internet in Bran, It's Dracula's area. Recycling is "not done" hier. Veel afval wordt in de natuur gedumpt.
Dracula kasteel
Gelukkig zojuist heeft Aron gemaild. Hier volgt zijn verslag (de foto's zijn ook door hem gemaild).
Tim, Aron en een

Hallo juf, 
Het was vandaag een hele leuke dag.
We zijn naar het Dracula kasteel geweest.
Dracula is een verzinsel van een Engelse schrijver uit 1900. Rond 1450 was er in Roemeniƫ een overheerser die mensen zomaar neerstak met een zwaard. Hier komt Dracula vandaan.

Groetjes Tim & Aron
 

Oude foto van het kasteel van Dracula.

Het verslag van meneer Janssen: 

Roemeniƫ 17 april. Deze ochtend halen de docenten de leerlingen op. Zij hebben in een ander hotel geslapen. De Comeniusgroep gaat de arme streek verlaten, op weg naar Transylvania.

 Onderweg zien we hoe een kudde schapen door een herder wordt bewaakt.

 Uiteindelijk komen we in Brasov aan. Een middelgrote plaats waar de mensen o.a. leven van toerisme. We bezoeken er een middeleeuwse kerk.



Roemenie, 18 april. Vandaag gaan we het Dracula kasteel bezoeken in Bran. Deze legende is gebaseerd op een dictator die rond 1400 in deze streek overheerste. Bij ongehoorzaamheid werden de mensen met een zwaard gestoken. Een Engelse schrijver heeft rond 1900 die bloedige gebeurtenissen in Dracula vertolkt. 

 Na dit spannende bezoek werd het tijd om een gezamenlijke foto te maken van de studenten. 


De volgende plaats, Rasov(zie foto), heeft ook een kasteel wat de moeite waard was om te bezoeken. Tim en Aron wisten van het begin af met alle leerlingen en docenten goed contact te maken. Hierdoor ontstond er een goede sfeer. 


Geen opmerkingen: