Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

dinsdag 21 mei 2013

TU-dag 4 - 15 mei 2013: aanpassingen, onderzoek, winkelen en zoo

Zou er ook iets merkbaar zijn voor onze delegatie van het bombardement vanuit Syrië? Wordt hun dagelijks leven daardoor beïnvloed en hoe dan? Je wilt er natuurlijk niet naar vragen om ze niet ongerust te maken, maar gelukkig brengen Mevr. Coppelmans en mevr. van Zon ons met het nieuwe verslag op de hoogte:


Bo en Vera hebben het goed naar hun zin bij de gastgezinnen. Ze worden goed verzorgd en de families zijn erg op ze gesteld.

Door het bombardement op zaterdag mogen er deze week geen feesten gevierd worden. Dit houdt in dat het 'youth festival' van vandaag niet doorgaat en het programma wordt aangepast.
Onderzoekscentrum

We beginnen wel zoals gepland bij Tubitak, een wetenschappelijk en technologisch onderzoekcentrum. De veiligheidsvoorschriften zijn daar streng. We moeten allemaal ons paspoort/identiteitsbewijs inleveren, de mobiel moet uit en er mogen binnen geen foto's gemaakt worden.
Er wordt allerlei onderzoek gedaan op het gebied van duurzaamheid. Eerst bekijken we de laboratoria waar onderzoek wordt gedaan naar de waterkwaliteit en manieren om afvalwater te zuiveren. Na een film over het onderzoekscetrum vertelt een onderzoeker hoe ze proberen om een steeds betere 'batterij' te maken voor elektrische ato's. Tot slot wordt uitgelegd dat er onderzoek wordt gedaan naar alternatieve en tevens schone eneriebronnen omdat Turkije geen eigen gas en olie heeft.
Hannibals's graf
Hierna gaan de leerlingen alvast naar Gebze Center, een groot winkelcentrum in Koceali. De docenten bezoeken Hannibals grave. Men denkt dat Hannibal in deze regio is gestorven en daarom is hier een monument voor hem opgericht. Rondom dit monument zien we meerdere schildpadden in het wild. Dan gaan de docenten ook naar Gebze Center.
Gebze-Center
Na de middag bezoeken we een zoo. Het betreft een verrassende dierentuin met smalle paadjes, hoogteverschillen en opvallend veel dieren. Er was ook een mogelijkheid om met paard en wagen door de dierentuin gereden te worden. Hierna eindigt het officiële programma voor vandaag.

Geen opmerkingen: