Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

dinsdag 21 mei 2013

TU-dag 5 - 16 mei 2013: Istanboel


Het bezoek aan Istanboel is gepland voor deze dag. Vroeger heette Istanboel Constantinopel. Het is een stad met een rijke geschiedenis dus dat wordt zeker interessant. Ze bezoeken plaatsen die mij heel bekend voorkomen uit films, zoals bijvoorbeeld de James Bond film "The world is not enough".

Hier het verslag van Mevrouw Coppelmans:
Tot nu toe zijn we steeds in het Aziatische deel van Turkije geweest. Vandaag gaan we naar Istanboel. Als je in Istanboel over de Galatabrug gaat, kom je in het Europese deel van Istanboel.
In dit Europese deel bevindt zich de Basilica Cistern. Dit is een grote ondergrondse kamer met 336 marmeren pilaren dat in de 6e eeuw gebouwd werd  om Istanboel van water te voorzien.
Vera en Bo in de Cisternen
Twee opvallende gebouwen in Instanboel zijn de Sultanahmet moskee en het Ayasofya museum.
De Sultanahmet moskee wordt ook wel blauwe moskee genoemd vanwege de vele blauwe tegeltjes.
Bo en Vera voor de blauwe moskee
En zoals voorgeschreven hebben we alle vier keurig alles bedekt als we de moskee gaan bezoeken.

De Ayasofya museum is eens gebouwd als kerk maar later verbouwd tot moskee. Van beide religies vind je kenmerken terug in dit indrukwekkende gebouw.
In de moskee
Daarna brengen we een bezoek aan het Topkapi paleis. Hier hebben tot 1838 sultans gewoond. Het paleis heeft een terras met een prachtig uitzicht over Istanbul.
Lekker onderhandelen in de bazaar
Als laatste gaan we naar de Grand Bazaar. Het betreft een wirwar aan steegjes met winkeltjes, waar je bijna in elk winkeltje naar binnen getrokken wordt door de kooplui. En over de gevraagde prijs is natuurlijk steeds te onderhandelen. Bo blijkt hier heel goed in. Maar we kunnen nergens echt lang kijken want voor je het weet ben je de groep en de weg kwijt. En voordat je dan elkaar weer gevonden hebt ...

Geen opmerkingen: