Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

dinsdag 24 april 2012

GR dag 3: Olympia

Verslag door Mevr. Martens en Mevr. Frankort. De foto is gemaakt door Mr. GĂ©rard Parisot (directeur van de Franse school in Ondes). Met de meisjes gaat het goed. Het is vandaag licht bewolkt geweest, maar wel een lekker temperatuur.


Dinsdag 24 april

8.10 uur: verzamelen in de hotellobby om ietwat verlaat naar de bus te lopen. Daar stonden de students al te wachten: het personeel van het hotel was niet voorbereid op de hoeveelheid ontbijters.
Op weg naar het voorlichtingscentrum in Krestena. Hier kregen we uitleg over het oude Olympia en de Olympische Spelen. Helaas was de PPP in het Grieks en een beetje te lang voor de kids.
Toen naar Olympia. Een buitenlandse student werd gekoppeld aan een Griekse door middel van kaarten. De gids die we hadden was bijzonder gepassioneerd en verontschuldigde zich voortdurend voor haar Engels, dat inderdaad soms  moeilijk te volgen was. Bij de tempel van Hera, Zeus en andere Griekse goden moesten de studenten naar voren komen om het verhaal uit te leggen. Het was moeilijk voor te stellen hoe het er in de oudheid werkelijk uitzag. In het Olympisch stadion was het verboden voor vrouwen, behalve voor de opperpriesteres. Ben de naam even kwijt, het waren er veel! De meisjes en vrouwen poseerden bij haar voetstuk. De mannen maakten zich ondertussen op voor de hardloopwedstrijd, die gewonnen werd door Superman ( Arthur uit Frankrijk) Jose Manuel was bijna laatste. Hij wilde een aparte vermelding voor de teachers. Als afsluiting hebben we het museum bezocht: geweldig!

Terug naar Krestena voor de lunch. Omdat alles een beetje uitgelopen was, werd het bezoek aan de winery geschrapt.
Weer in de bus richting Katamolo, een dorpje aan zee. Hier komt 2x in de week een cruiseschip aan en alleen dan zijn de winkels open in deze tijd van het jaar.Twee straten met souvenirwinkels en veel terrassen! Lekker zo’n bakje koffie na 7 uur.Snel winkel in,  winkel uit op zoek naar souvenirs voor thuis. Terug in de bus heeft de chauffeur de stemming opgevoerd: Griekse muziek, die luidkeels meegezongen werd door de Grieken. De sirtaki werd nog net niet gedanst in het gangpad! Dat belooft wat voor donderdagavond!
18.00 uur terug in het hotel en even relaxen. Vanavond: souvlaki en gyros met z’n allen!

Meer lezen of een fimpje zien: kijk op facebook in de groep Comenius - Lovethenature.

Geen opmerkingen: