Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

woensdag 25 april 2012

GR dag 4: Time for Sirtaki!

De tijd vliegt, het is vandaag alweer de 3e dag van de conferentie (dag 4 voor de reizigers). Met de meisjes gaat het goed.


Vandaag hebben de docenten ook nog serieus overleg, er moet dus hard gewerkt worden: "De zon wordt duur betaald". Er zijn gesprekken gevoerd over:

  • Milieu-enquete
  • Data voor de volgende conferenties
  • Het uitvoeren en aanleveren van de volgende opdrachten van het project
  • Gastgezinnen voor de volgende conferenties

Eerst een verslag van Noah:
Vandaag zijn we naar die school geweest kregen we soort EHBO les van het rode kruis.
Hopelijk hebben de juffen goed meegedaan,
Later op de dag zullen ze al hun adem nog hard nodig hebben.
Daarna zijn we kaarten gaan maken en nog iets met schelpen we zijn blij dat we zelf de schelpen erop mochten plakken. De ene had een stuk crèpepapier en de ander pakte het meteen af het was daar egt pakken wat je pakken kon volgens mij waren ze ook bang dat het niet ging zoals het moet ze deden het zelf en mochten er met een lijm pistool de schelpen op plakken maar ze bleven er wel bij staan hoor want pas maar op!!


Lotte en Noah: moet dit meetellen voor WPS?
Dan nu een verslag van de juffen:
Het is al weer woensdag….Ook hier in Amaliada heeft Comenius het plaatselijke sufferdje gehaald! Een heel verslag met foto’s stond gisteren in de krant.Vandaag was zelfs de “ Omroep Brabant” van Amaliada bij de meeting van de docenten aanwezig. We werden geinterviewd ( Jose uit Spanje voerde het woord) en gefotografeerd.Vanmorgen waren Lotte en Noah bij het openingsgebed, iets wat iedere dag plaatsvindt. Lotte heeft maar geen foto’s gemaakt, ze wist niet of dat wel kon.Op school kregen we een EHBO demonstratie , eerst uitleg en daarna praktijkles. Noah probeerde de dummy weer tot leven te krijgen door hartmassage en mond op mond beademing toe te passen. Het is gelukt!Na deze les moesten de groepen wisselen en gingen we naar de knutselklas. 
Hier leren de Griekse leerlingen hoe ze de kleuters moeten helpen met knutselen. Ze waren even vergeten dat onze leerlingen geen kleuters meer zijn en rukten de frobelwerkjes uit hun handen om het zelf te doen. Het werd een decoratieve krans met schelpen, zand en andere vondsten uit de zee. De kaart die ze daarna moesten maken is wel een grotendeels eigen creatie geworden, met de tekst: “ ken de groete uit Broabant krijgen…..” het laatste woord is maar weggelaten!
De docenten en ouders hadden voor een (overvloedige) Griekse lunch gezorgd: moussaka, dolmes, souvlaki, pastasalade, Griekse salade, diverse soorten brood, feta, lamsvlees en als toetje wel 10 verschillende soorten zoetigheid. Dit alles werd weggespoeld met bier, wijn, cola, sinas  en water.Het buikje was vol!
Om dit alles sneller te laten verteren heeft DJ Kostas de ghettoblaster op volle sterkte gezet en werd enthousiast de Sirtaki gedanst. Het was inmiddels 14.30 uur.
De leerlingen hier gaan iedere dag van 8.30 uur tot 14.00 uur naar school. Bij het busstation hebben we de terugreis bevestigd voor as, zaterdag. We vertrekken om 12.50 uur (Griekse tijd) naar Athene met de buzzzz.Na deze actie had iedereen een vrije middag. Gezien het weer hebben Herma en Jenny deze op het strand doorgebracht. Herma is zelfs in zee geweest. Maar ze was er te snel uit om een foto te maken! Vanavond worden de docenten bij de burgemeester verwacht, deze blijkt een zwager van de directeur te zijn. We hebben ons helemaal opgepoetst en zijn er klaar voor…..
.... We waren uitgenodigd door de burgemeester voor een diner in een chic hotel. De burgemeester zelf was verhinderd en stuurde de loco. Die ook meteen vertrokken was, want hij had het druk vanwege de verkiezingen op 6 mei. Hij heeft ons toegesproken in het Grieks, vertaald door Maria, de docente Engels van de school.Het meeste wat hij vertelde, hadden we al in Olympia gehoord.Toen we terug waren in het hotel was het alweer 23.30 uur. Een aantal docenten is nog naar een bar gegaan om de leerlingen op te zoeken. De verstandigen zijn naar bed gegaan! Het wordt tijd om de koffers alvast reisklaar te maken!


Wil je meer zien of lezen, kijk dan op facebook. Zoek naar de groep Comenius - lovethenature.




1 opmerking:

Monique Coppelmans zei

Wat een mooie foto van Lotte en Noah. Zo te zien en te lezen hebben jullie het prima naar jullie zin. Geniet nog van de laatste dagen.