Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

vrijdag 5 oktober 2012

LT- dag 5: Woensdag 3 oktober 2012 ‘Sportief en creatief’

De dag begon met sportactiviteiten zowel voor leerlingen als docenten. Op het schoolterrein ligt een atletiekbaan met daar binnen een kunstgrasveld. Na de warming-up die verzorgd werd door leerlingen van de school zijn we begonnen met: balgooien, hoelahoep en touwtjespringen. 

Onze goedlachse Litouwse collega was ook weer van de partij. Ze wist op alle mogelijke manieren de aandacht naar zich toe te trekken. Als afsluiting van de buitensportactiviteit hebben we een groepsspel gespeeld. Twee personen startte hand in hand. Ze probeerden steeds iemand aan te tikken en vormen op deze wijze een grotere ketting. 

Uiteindelijk bleef de beste over en dat was in dit geval: Lucas. De prijs was een reep echte Litouwse chocolade en natuurlijk de geluk wensen van Jolantha. (Ze is tevens Lucas gastmoeder). Daarna zijn we naar de gymzaal gegaan voor een spelletje darts. 


Enkele lange leerlingen speelde een spelletje basketbal. Lucas was hier van de partij.  

Overigens wil je in deze gymzaal wil je niet op blote voeten lopen want het bestaat uit allemaal dunne latjes met een laag afgebladderde verf. De kans op splinters is erg groot.
Na de lunch zijn leerlingen creatief bezig geweest. Het eerste deel bestond uit een buiten les schilderen ‘ Colors of the earth’. De tweede activiteit van die middag was het maken van mini kerstbomen. Bart en zijn huisgenootje ging dat goed af. Tijdens deze activiteiten hadden de docenten een meeting over het project. We hebben afspraken gemaakt voor de volgende Commenius bijeenkomst.
Ter afsluiting van deze dag was er een disco georganiseerd op school.

(Hopelijk volgen er snel nog meer foto's).

Geen opmerkingen: