Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

vrijdag 5 oktober 2012

LT-dag 6: Donderdag 4 oktober 2012 Projectdag

Zoals iedere dag zijn we de dag begonnen met koffie. De koffie hier, bestaat uit een schep filtermaling in een kopje met heet water. Elke keer werden we overladen met zoetigheden.  
Vervolgens zijn we te voet naar het regionaalpark gelopen en hebben de expositie ‘ Dance of Crane’ bezocht. Hier voerden leerlingen van het gymnasium de Kraanvogeldans op. 


Deze dag is de projectdag en in dit kader hebben we een aantal opdrachtjes uitgevoerd o.a. het vergelijken van verschillende natuur gerelateerde informatie-, verbod en waarschuwingsborden uit de deelnemende landen. 
Daarna hebben we een wandeling gemaakt rond ‘Gillius Lake’ waarbij we een korte tussenstop hebben gemaakt in heel klein natuurmuseumpje. Een mooie gelegenheid om hier pepernoten uit te delen. Iets wat de meeste landen niet kennen. 

Na de lunch op school zijn we vertrokken richting kano opstapplaats. Een klein detail alleen de Nederlandse docenten namen deel aan deze activiteit de rest was bang voor het ‘ koude’ water en om nat te worden. Na 10 kilometer waren de meeste leerlingen behoorlijk nat gespetterd. Ze waren blij dat het erop zat. 


De leerlingen zijn naar hun gastgezinnen gegaan voor een warme douche en voor een laatste avond samen zijn. 
De docenten hebben een afsluitend diner gekregen met veel lokale gerechten.

Geen opmerkingen: