Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

dinsdag 2 oktober 2012

LT-Dag 3: maandag 01 oktober 2012 ‘1ste projectdag’




Om 9 uur hebben we elkaar ontmoet bij het Tytuvenai gymnasium. Bart, Lucas en Levi zijn de nacht goed doorgekomen. Nadat we onze naambadges hebben opgespeld gekregen, werden we welkom geheten door studenten en docenten van het Tytuvenai gymnasium.



De burgemeester van het district ‘ Kelme’ heet alle deelnemers welkom in het Litouws. Daar konden we niks van verstaan. Gelukkig werd het vertaald door een goed sprekende docente Engels. Vervolgens hebben alle landen zich gepresenteerd aan de andere deelnemers en zijn de cadeaus uitgewisseld. Het Nederlandse geschenk bestond uit: een mandje gevuld met typisch Hollandse producten onder andere kaas, stroopwafels, oudhollands drop en ontbijtkoek.
Daarna was het tijd voor het presenteren van de Eco-quiz resultaten. Doordat er geen goede internet verbinding was hadden we onze resultaten niet paraat. We hebben verteld hoe wij op het Prinsentuin van Cooth met het scheiden van afval omgaan. De conclusie bij alle landen is, dat leerlingen nog nauwelijks milieubewust denken of zijn. Na een rondleiding hebben geluncht in het restaurant van school. Hier is de gewoonte om een warme maaltijd te nuttigen tijdens de lunch. Een vegetarische soep met grote ‘brokken’ aardappel ging vooraf gevolgd door een kip schnitzel, aardappelpuree en salade.


Het volgende programma onderdeel was een bezoek brengen aan de plaatselijke kerk. De rondleiding werd verzorgd door een student die werd bijgestaan door zijn docente Engels. Deze kerk is een monument en een van de mooiste kerken van het land. Aan de buitenkant zou je het niet zeggen als je naar het afgebladderde stucwerk kijkt maar binnen was de kerk prachtig versierd met rode linten. Binnen stonden er veel beelden en ook waren er gouden elementen te zien.




De avond stond in het teken van de Litouwse cultuur. Er was volksdans en veel eten. Alle gastgezinnen hebben een specialiteit gemaakt. Na dit gebeuren werd de dag afgesloten met een heus kampvuur.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi mannen,

Mooi om ook jullie avonturen in Litouwen zo te kunnen volgen! Hou de verslagen vol, want ze zijn leuk om te lezen!

Groeten en veel plezier!