Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

maandag 12 november 2012

FR-dag 1: zondag 11 november 2012 - de bewogen reis naar Toulouse

Ik kreeg berichten dat de meisjes al om 4.00 uur 's nachts op zijn gestaan, zodat ze zeker op tijd bij Prinsentuin zouden zijn voor het vertrek. Nou, dat is allemaal heel goed gegaan en voortvarend zijn ze aangekomen in Brussel. Maar toen ...  begon het.

Er was een speciaal extra ticket voor Anika bijgeboekt, met een extra grote koffer 20 kg. Maar je geloofd het gewoon niet, maar op een wonderbaarlijke wijze stond haar 2e voornaam vermeld bij haar achternaam. Dus ... mocht ze niet mee (en de extra koffer dus ook niet). Mevrouw Haast natuurlijk ontzetten boos (terecht!!!!) en dat was niet echt leuk om zo te vertrekken. 

Gelukkig hebben ze een potje voor nood meegekregen (en dit is een duidelijk noodgeval) en hebben ze voor een klein kapitaaltje een nieuw ticket voor Anika geboekt. De koffer is achtergebleven, want de prijs om die mee te kunnen nemen was echt ronduit belachelijk. 

Het is dus allemaal goed gekomen en ze zijn in Frankrijk aangekomen en naar de gastgezinnen vertrokken. De juffrouwen zijn naar het hotel gegaan. 

Tja, dit is natuurlijk een mooie anekdote om later aan je kleinkinderen te vertellen, maar meisjes en de juffrouwen konden er niet echt om lachen. 

Ik laat dus maar even wat ruimte voor foto's en andere verhalen van de eerste dag. Dat komt later wel.

Geen opmerkingen: