Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

dinsdag 13 november 2012

FR-dag 3: dinsdag 13 november 2012 - wijn en truffels.


Het is alweer de 2e dag van de conferentie. Het is een hele drukke dag geweest. Mevr. Haast en Mevr. Kerremans moeten al om zes uur 's morgens op om op tijd op de school te zijn. Ze kunnen er nog niet goed aan wennen. De schooldagen in Frankrijk zijn erg lang. Pas na zeven uur waren de juffrouwen weer terug in het hotel, nu moeten ze nog gaan eten.
Meneer Theuws had een cadeau meegegeven voor Mevr. Jolanta Aksamatauskiene (de coordinator van Litouwen). Ze was zo ontroerd dat ze ervan moest huilen.

Hier volgt het verslag van mevrouw Kerremans en mevrouw Haast:

Vanochtend op school verzameld, vanuit daar met de bus, naar de wijngaarde in Chambert Castle. 


Hier kregen we uitleg over de manier van werken en het maken van de,wijn. de druiven komen in de grote ijzeren tanks. Twee tot drie weken later proeven ze via een tapje de smaak, soms mengen ze sommige tanks met elkaar. Iedere tank levert zo'n driehonderdduizend liter wijn op. 


Daarna wordt het in houten vaten van eikenhout bewaard. Dankzij het hout krijgt de wijn de diepe intense smaak! 

We hebben een slokje fruitige rode wijn geproefd en een slokje grande (strenge) wijn. De meiden waren er geen fan (gezonde school behaald al goede resultaten)! 

Hierna met de bus naar een andere school gereden. De lunch was goed verzorgd: blinde vink, stokbrood, brie, chocoladebroodjes etc. 

Toen werd het tijd voor een echte Franse delicatesse: truffels. Eerst kregen we uitleg over de truffels.

Voor een kilo zwarte truffels betaal je nu al zo'n € 3000,-/kg. De Italiaanse witte truffel zo'n slordige € 6000,-/kg. We moeten toch eens gaan denken om dat op Prinsentuin van Cooth ook te gaan verbouwen. Mrs. Kiymet uit Turkije heeft een gedroogde truffel meegenomen om te gaan proberen. 
Boo boo de hond ging later op de plantage de truffels zoeken. 

Tot zover het verslag van vandaag. Wordt vervolgd.



Geen opmerkingen: