Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

woensdag 14 november 2012

FR-dag 4: woensdag 14 november 2012 - dagje Toulouse

Het is blijkbaar een hele drukke dag geweest. Alles gaat goed. Het verslag gaat nog komen, maar kan nog even duren. Het is nu 22.30. Dus op de details moeten we nog even wachten.

Het verslag van mevr. Haast en mevr. Kerremans:

Vandaag wat later kunnen opstarten omdat we begonnen in Toulouse-stad. Met de docenten en leerlingen verzameld bij het Capitole. Daar werd de groep in tweeën verdeeld en startte de sight-seeing-tour of Toulouse! Oftewel le pink city, vanwege de kleur bakstenen.

 Toulouse is de grootste stad van het mediterrane gebied met ongeveer 450 000 inwoners en met omgeving erbij 780 000! Toulouse wordt gekenmerkt door de kleuren zwart en rood. we hebben het prachtige Toulouse leren kennen met een heerlijke temperatuur van een graadje of 19, strak blauwe hemel en volop zon! Het is een populaire studentenstad waar veel buiten geleefd wordt door het aangename klimaat. Na een korte uitleg te hebben gehad in het Capitol over het gebouw, enkele vormen van kunst en hoe de verkiezingen vroeger verliepen. 

Toen zijn we verder gelopen richting de Cathedral, prachtige trouwlocatie, overigens in het Capitole. Iedereen trouwt hier omdat het er zo romantisch is. Dus voor de collega's: mocht je nog willen trouwen, Toulouse is een aanrader !





Vanuit het Capitole door naar de Cathedral. We liepen langs het Capitole-plein waar de wekelijkse markt bezig was, erg leuk! Bij de Cathedral uitleg gehad over bouwstijl en bouwjaar etc.

Vanuit de Cathedral weer richting St. Sernin Jacobin (ook een kerk maar veel soberder gebouwd). Kerk is ook al 900 jaar oud! Tuin van de monniken gezien en ze zijn een hoop aan het restaureren.
Lunch in grote school Lycee Pierre Fermat.


In de middag naar Bazacle geweest. Dit is een groot filtersysteem om de rivier van Toulouse te zuiveren van alle soorten afval. Denk hierbij aan plastic, bomen, fietsen of auto's. 
Het mooiste aan het systeem is dat de vissen uit de rivier worden opgevangen en met een liftje omhoog gaan. Vanuit de lift zwemmen ze een bassin in om vervolgens levend aan de andere kant van het filtersysteem terug in de rivier te komen. Helaas geen vis gezien maar wel een film waarop te zien was hoe dit systeem werkt.

De leerlingen zijn hierna weer met docenten terug gegaan naar school en gastgezinnen. Morgen gaan we de de stad Albi bekijken! Heel veel liefs en groetjes vanuit het zonnige Toulouse!

Geen opmerkingen: