Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

donderdag 15 november 2012

FR-dag 5: donderdag 15 november 2012 - water, gras en een kathedraal

Hierbij weer het verslag van een mooie en interessante dag. Aan de foto's te zien zijn onze leerlingen aan het integreren.
Integreren moet je leren.
Als ze straks nog maar kunnen wennen aan het saaie Nederland ... Eerst even twee foto's van de school:




Het verslag van Mevrouw Haast en Mevrouw Kerremans:

Vandaag weer vroeg uit ons knusse twijfelaar bed om met de leerlingen op pad te gaan naar het stadje Albi. In de ochtend naar Agricultural high school en daar een conferentie bijgewoond over water management. De oude directeur van de school in Ondes (Gerard Parisot) is daar nu directeur dus voor de een flink aantal Comeniusleden was het weerzien erg leuk!

Op school werken de leerlingen aan het project watermanagement. Ze hebben een systeem bedacht dat oud vuil water van individuele bedrijven zoals van een boerderij of wijngaard gefilterd kan worden en dit water veel schoner het riool in kan. Hierbij kan ook een hoop energie gemaakt worden. 


Mooi systeem maar soms was het voor de leerlingen wat moeilijk te begrijpen (Engels met zeer erg Frans accent).

Daarna richting naar de door leerling gemaakte golfbaan. Hier verbouwen ze verschillende soorten gras. Een keer per jaar komen experts kijken welk gras het beste is voor een golfbaan en zoeken dit dan uit. 

We mochten zelf ook nog een balletje slaan!

De leerlingen waren tussendoor aan het genieten van het prachtige weer. Vanuit de golfbaan naar een fantastische lunch op school! zeer goed verzorgd en ofcourse voor de teachers een fles rode wijn erbij ;). Daarna met de bus verder naar de stad Albi. Eerst hebben we de kathedraal van Albi bezocht, prachtig!



In de kathedraal ligt een prachtig plafond helemaal intact nog van de 16 de eeuw



Vanuit de kathedraal nog wat steegjes bekeken. Dit steegje is nog vanuit de middeleeuwen!



De leerlingen konden hierna nog even wat rondkijken in Albi. Wij hebben ondertussen lekker op het terras wat gedronken... het was weer een mooie dag! 

Vanavond gaan de meiden op school eten ( chantal smst net dat ze friet met hamburger hadden dus ze zijn inmens blij vergeleken.bij gisteren toen.ze de locale specialiteit kregen; eend) en daarna wordt er een filmavond gehouden. Wij gaan met de docenten zo eten en vanavond de lokale feestavond beleven, nieuwe wijn wordt geïntroduceerd dus Toulouse is volop in feest vanavond! 

Morgen laatste Comeniusdag .... heel veel groeten aan iedereen.

Mevr. Kim Haast en mevr. Suzi Kerremans




Geen opmerkingen: