Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

maandag 7 mei 2012

SP Dag 2: Opening van de conferentie

Zo snel na de Griekse conferentie is het nu al weer tijd voor de opening voor de conferentie in Spanje. Ook hier weer: prachtig weer. Je zou er bijna voor gaan emigreren.

Hier volgt het verslag van meneer Eric Abrahams en meneer Hans Mertens:

Vandaag was de eerste dag van de conferentie in Sevilla. De dag begon met een kennismakingsronde op de Spaanse school.

Elke school had een presentatie voorbereid. Vooral die van Lithouwen zag er goed uit, maar onze Niek en Désiree hebben ook op een duidelijke en energieke manier zichzelf en Prinsentuin aan de andere landen voorgesteld.
Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag met het beschilderen van waaiers, terwijl de docenten in de bibliotheek van de school de eerste conferentie hadden.
Aansluitend volgde de lunch, het was toen al half drie.
Na enkele smakelijke Andalusische gerechten hebben Jose en Cornelio ons een rondwandeling door Sevilla gegeven. Eerst een wandeling door de universiteit van Sevilla, daarna een bezoek aan een prachtig gebouw, gebouwd voor de Wereld Tentoonstelling, die in 1929 in Sevilla was, door de Spaanse overheid, om de Spaanse rijkdom te laten zien. Enorm veel keramiek versierde het gebouw.

Niek en Désiree en hun gastkinderen hebben een roeitochtje door de vijver van het gebouw gemaakt.
Aansluitend liepen we door het park dat voor het gebouw lag en ook aangelegd is voor diezelfde wereldtentoonstelling. Duiven voeren was voor Désiree geen enkel probleem.

 Lesje dierenverzorgen: check. Doordat we ook onder een palmboom een kiekje hebben genomen, hebben we onze plantenkennis weer op peil gebracht.

Geen opmerkingen: