Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

donderdag 10 mei 2012

SP Dag 5: Cordoba

10 mei is een prachtige dag geworden. Eerst het goede nieuws dat Meneer André van Veen goed aan het herstellen is en geen verdere behandeling meer nodig heeft. Dan de uitnodiging voor het huwelijk van Meneer Eric Abrahams op 9 juni. Tenslotte nog een mooi verslag van onze delegatie in Spanje.

Verslag van Meneer Eric abrahams en Meneer Hans Mertens:

Vandaag is alweer de voorlaatste dag hier in Spanje. Wat gaat het allemaal toch snel. Ook vandaag is het weer weer erg goed, al zou de verwarming af en toe wel wat lager mogen.
Er stond vandaag een bezoek aan Cordoba op de agenda. Met een touringcar zijn we daar heen gegaan. Onderweg hebben we eerst Italica bezocht. Dat is een oude Romeinse ruïne van een dorpje en een arena. Er is niet veel meer van over dan verhalen. Véél verhalen, leerden we van de geschiedenisdocent die erbij was. Vooral hij was erg enthousiast over alles wat er allemaal niet meer te zien was.
Daarna vertrok de bus door het mooie Zuidspaanse landschap richting Cordoba. Veel bergen, veel graanteelt en op de top van een van de heuvels stond het silhouet van de bull, een grote stier. 

Na een tocht van een dik uur, waren we in Cordoba. De moskee van deze Andalusische stad stond als hoogtepunt op het programma. Het blijkt dan al weer snel hoe georganiseerd alles in Spanje gaat, want het leverde aardig wat hoofdbrekens op, voordat iedereen betaald had en een entreekaartje had gekregen. Gelukkig was het op de vijverrand goed toeven, en kon meneer Mertens zijn banden met de Griekse leerlingen aanhalen. En toen konden we eindelijk naar binnen.

De moskee is een geweldig groot gebouw, met erg veel pilaren en gewelven. Wie binnenstapt, kan niet vermoeden dat midden in de moskee een katholieke kathedraal is verrezen. Een wereld van verschil: de donkere moskee met de lichte kathedraal. De oorzaak en het gevolg van deze 'twee-in-één'-tempel is door de geschiedenisdocent in dik twintig minuten lang en bondig uitgelegd.
Na een heerlijke lunch volgde een wandeling door de stad. Veel smalle straatjes, dat een positieve invloed heeft op de temperatuur die er heerst. Een tropisch klimaat. Door alle hoekige straatjes, bleek het erg lastig te zijn om de hele groep bij mekaar te houden. Maar uiteindelijk zat rond zes uur iedereen toch weer in de bus terug naar Sevilla. Een lange dag, met veel verschillende indrukken. Alleen een heerlijke maaltijd rest ons nog. Daar hebben we een mooi glas geheven op de gezondheid van André van Veen.


Saludar!
Sénor Enrico Abrahams en Sénor José Mertens

1 opmerking:

eduardkamstra zei

Voor Italica had je niet naar Sevilla gehoeven, In de aula liepen van de week ook nogal wat Italicanen.