Love the nature, save the future!

Alle details vinden over dit bijzondere Comeniusproject, surf snel naar: www.lovethenature.yolasite.com.

dinsdag 8 mei 2012

SP Dag 3: Heel veel lopen!

Het is vandaag dinsdag en dan staat er een stevige excursie op het programma.
Hier volgt het verslag van Meneer Abrahams en meneer Mertens:
Vandaag zou de dag van de grote wandeling worden. De school heeft zelf geen bussen, auto's of fietsen beschikbaar, dus wordt alles zoveel mogellijk met openbaar vervoer en te voet gedaan. Zo ook het sightseeing programma van vandaag.
Om half negen waren de leerlingen op school en vertrokken naar het Alcazar. De docenten arriveerden daar ook. Alcazar is een historisch gebouw, waar alle culturen die Andalusië (het zuidelijke deel van Spanje) heeft gekend, in verenigd zijn. Dit immense koninklijke paleis kent veel van de Moslimcultuur, de Moorse cultuur en de Katholieke cultuur. Een grote tuin rondom het paleis kent ook uit alle drie de culturen zijn duidelijke kenmerken. Een geschiedenisdocent van de ontvangende school vertelde op verschillende plekken wat over het gebouw. Dat deed hij in het Spaans en de directeur vertaalde dat. Ook de folder die we kregen, was in het Spaans. In Spanje wordt namelijk bijna alleen maar Spaans gesproken. Zelfs alle tv-programma's worden in het Spaans nagesynchroniseerd. Het is voor Spanjaarden dus een stuk lastiger om Engels te leren, dan voor ons.
 Na het paleis brachten we een bezoek aan de kathedraal van Sevilla. Wie in deze stad is geweest, moet de kathedraal bezocht hebben. Een enorm groot gebouw, dat al van verre de horizon van Sevilla bepaalt. Op 60 meter hoogte sta je bij het klokkenhuis en heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Het is alleen lastig om daar te komen, want in plaats van trappen, zijn er taluds aangelegd van telkens een meter of tien lang en 1,80 hoog... Naar beneden ging gemakkelijker.
Het was een lange bezichtiging van beide gebouwen. Vandaar dat rond de klok van 2 uur - lunchtijd in Spanje - de kinderen weer met hun gastkinderen mee gingen om in de middag en avond een eigen programma te volgen. De docenten gingen lunchen en brachten daarna een bezoek aan een bijzonder kunstwerk, waarvan de naam iets van champignons in zich heeft. Het zijn reusachtige stalen constructies, die door hun vorm en kleur aan enkele enorme champignons doen denken. Over de bovenkant loopt een mooi achtvormig pad, waardoor je - wederom - een formidabel uitzicht over de stad hebt. De belangrijkste kerktorens en bruggen zijn op het uitkijkpunt op kaarten aangegeven. Erg mooi! 
 
Vanaf een uur of zes zijn wij ook vrij en hebben we van de drukte van de stad genoten vanaf een gezellig terras. 
Saludar! Eric Abrahams en Hans Mertens

2 opmerkingen:

Daniëlle Kivits zei

Ha luitjes,

Geweldig om op deze manier jullie Spaanse avontuur te volgen! Geniet ervan!

Groet,

Daniëlle Kivits

Monique Coppelmans zei

Zo te lezen en te zien genieten jullie van een gevarieerd programma, en als ik de foto's goed bekijk, van mooi weer. Het klink weinig origineel :-D, maar toch wil ik jullie nog veel plezier toewensen voor de komende dagen.